kolmapäev, 24. veebruar 2021

Anseküla rahvarõivas nukk.

Kui kudusin telgedel endale seelikukangast, siis lõppu jäi parajalt ruumi, et teha ka paar nuku seelikut. Ja kui katsetasin esimest  korda kurdude sisse kuumutamist kodus ahjus, siis  "katsejäneseks" sai just see nuku seeliku kupong. Seeliku tükk oligi esimene asi, millele pidi järgnema terve nukk. 
See projekt on nüüd nihkunud  vähemalt üle aasta. Kui endale aga seada kindel valmimise eesmärk, siis on lootust, et see ka valmis saab.  Tänane päev tundus just sobilik, et valmis saada. 
Mütsi kudusin nii võimalikult kui sai originaali lähedase. Pilutikandiga käiste krael ja varrukaotstel oli muidugi raske, sest päris õige mini variant oleks üliraske olnud ja tegelikult see ei olnud ka mu eesmärk, aga mingisugune pilutikand siiski sinna sai. Abu osa on ise kootud. Mini tasku üritasin teha. Ja muidugi tahtsin ikkagi teha seda uhket valget Anseküla põlle. Pitsi katsetasin niplispitsina.  
Vöö on ostetud poest paelana. Ja muidugi seelikupook ikka ka alla nagu peab.  Nukk ise sai ka lõpuks sinna sisse tehtud :)


 




Head vabariigi aastapäeva! 




3 kommentaari:

Malle ütles ...

Oh kui ilus! Siin seda nikerdamist on olnud!

Mann ütles ...

Pikasopiline tuttmüts ja kurrutatud seelik! Imepeen näputööd. Kiitus tegijale!

Sirtsuk ütles ...

Aitäh! :)