pühapäev, 21. august 2011

Tort

 Olen ise teinud enda jaoks torte umbes 20 aastat, tavaliselt laste sünnipäevaks.On tehtud ronge, lepatriinusid, printsessi maja, proovinud olen ära ka Barbi nuku tordi variandi.
 Nädal tagasi aga käisin tordikoolitusel ja otsustasin kuulata profi nõuandeid.Väga tore koolitus oli ja õpetaja oli  ka vahva. Tordi põhja tegemine ei olnud mulle uus, palju erinevaid variante just pole biskviittaigna puhul, kuigi mõne nipi ikka sain ja peaks ükskord õpetaja pakutud grammidega ka ära proovima, kihtide vahele massi panekul ei olnud ka eriti midagi uut. Välja arvatud see  vahukoor, mida ta kasutas. Aga tordi kunistamine nii erineval kujul oli  mulle väga uus teema. Martispani ja suhkrumassiga katmine ja kaunistamine mulle väga meeldis. Kuna olen martsipanitortide fänn, siis kindlasti tahan edaspidi seda kasutada.
Tavaliselt ma söögi tegemist ja lihtsalt küpsetamist käsitöö alla ei liigita, aga need uhked tordid, mis mu silm on nüüd ära näinud-puhas käsitöö.
No, minu esimene katsetus jäi muidugi väga tagasihoidlikuks. Ainuke mass katmiseks, mis mul kohe saadaval, oli suhkrumass. Tordi sisuks on biskviit, mille vahel on mustikamoos ja kohupiim vahukoorega. Kuna olen ikka väga algaja alles martipani ja suhkrumassiga, siis ei ole mul isegi mingeid vorme, millega kaunistusi teha.
Kolme peale mehe ja lapsega saime  tordi kaunistatud.

Mingi loom ...

Elevant ... suhkrumass söödi enne ära, kui kõrvadeni jõuti...


Lilled on päris, ei ole söödavad.

 Kardan, et nüüd mul on üks väike hobi juures ja siit blogist võib leida ka torte, kui endal kodus mingi sündmus või lihtsalt suur soov üks tort valmistada.

8 kommentaari:

Diana Tammann ütles ...

Kena tort. :)) Tundub, et siit võib siis maitsvaid ahvatlusi edaspidi kiikamas käia. Edu sulle ja magusaid näppe. :)

Sirtsuk ütles ...

Tänan, Diana!;)

Triin ütles ...

Tort on nii ahvatlev ja kenake! Kindlasti maitsev ka :) Soovin Sulle edu ja loodan näha üha uusi ja uusi torte!

Tiina ütles ...

Väga ilus tort ja tõega, selline tort on kä-si-töö!

Heli ütles ...

Ei saanud esimesel hetlkel arugi, et tegu tordiga, nii põnev! Ootan juba huviga uusi!

Sirtsuk ütles ...

Aitäh, Triinu, Tiina ja Heli!

Jaanika ütles ...

Selle tordi pistaks küll hea meelega ise nahka!

Sirtsuk ütles ...

:)